Close

ABOUT US


ONE OF THE LEADING M&E CONTRACTORS IN DENMARK

Wicotec Kirkebjerg A/S (WK) is one of the leading M&E contractors in Denmark.

WK offers technical solutions including service and Facility Management across a comprehensive range of technical disciplines. Our core strengths are in multidisciplinary contracts. WK is a reliable partner. We ensure responsible practice in technical contracts and we take the total system responsibility for the interdisciplinary services in turnkey contracts.

WK has a broad range of well experienced and highly qualified employees consisting of engineers, project managers, site managers, technicians and administrative staff undertaking all technical disciplines as a core competence. Our core business covers technical solutions comprising:

  • Electrical and Mechanical Services
  • Piping and Plumbing Services
  • HVAC Services
  • District Heating
  • Fire and Protection
  • Building Automation
  • Service & Maintenance

 

WKs organisation has a cross-disciplinary and collaborating structure with the capacity and knowledge to participate in the entire life cycle from design, planning, installation, operation to service and maintenance.

WK is, as a part of the Per Aarsleff Group, a well-consolidated Danish contractor. Together with the Group, WK offers turnkey solutions in a One Company concept. One Company is a Group strategic approach that combines construction and technical services into a fully integrated turnkey contract through a cross-functional cooperation and operation within the Group.

Read more about us

WICOTEC KIRKEBJERG IN FIGURES

WK is a public limited company founded in 1984. We are headquartered in the Copenhagen Region and we have regional offices in all the major cities of Denmark. Our revenue amounts to over EUR 200 million. Our company employs more than 1,200 dedicated people in Denmark.

Referencer

WK moderniserer Østerport station (Teknikentreprise)

 
WK rydder op i gamle installationer på Østerport st.

Da Østerport blev anlagt i slutningen af 1800-tallet, var det usikkert om den kunne blive liggende. Stationsbygningen blev derfor opført på en sådan måde, at den kunne flyttes. Stationen står der dog stadigvæk i dag og er på nuværende tidspunkt i gang med en omfattende modernisering med Aarsleff Rail som hovedentreprenør. I WK står vi for at renovere og modernisere de tekniske installationer i den fredede bygning. Overordnet set er det WK’s opgave at rydde op i gamle skader og omlægge alle installationerne således, at de stadigvæk er i tråd med den gamle bygning.


For WK har det betydet, vi har fjernet alle de gamle tekniske installationer, som både led under at være af ældre dato, men også bar præg af, at der i løbet af de mange år - som stationen har eksisteret - har været spontane tilbygninger og ændringer. Det har været et stort oprydningsarbejde, hvor vi samtidigt har skullet tage hensyn til, at det er en station i drift. For de tekniske installationer betyder det eksempelvis, at vi i vores arbejde hele tiden har været opmærksomme på ikke at komme til at forstyrre eksisterende teknik - såsom rejseskort, toiletter og overvågning.


De tekniske installationer, som WK udfører i moderniseringen af Østerport station, er EL, VVS, Ventilation og CTS. For VVS har vi blandt andet i broopbygningen mellem spor og stationsbygningen lagt nye kloakrør med El-tracing. På den måde er de nye VVS installationer frostsikret. For Ventilation har WK for hvert lejemål i stationsbygningen opført 6 nye ventilationsanlæg - heraf et med køl. Det er altid spændende at arbejde i gamle fredede bygninger, hvor der stilles høje krav til fastholdelse af den gamle stil. Det har særligt været aktuelt i forbindelse med vores EL- installationer, hvor vi har skullet tage hensyn til 2 gamle lysekroner, der i sin tid hang inde på Københavns Hovedbanegård. Det er på nuværende tidspunkt WK’s egen smed, som står for istandsættelsen af de to lysekroner. Her er vi i gang med at skaffe nye glas, da det ikke er nogen man kan købe i dag.

De tekniske løsninger:

  1. El
  2. VVS
  3. Ventilation
Bygherre:
DSB Ejendomme
År:
2017-2019
Entrepriseform:
Teknikentreprise
Rådgivere:
Sweco